Prečo sa palacinky nedaria: hlavné chyby gazdiniek sú pomenované.

Pri príprave palaciniek sa môže vyskytnúť množstvo problémov, čo vedie k tomu, že sa výsledný pokrm jednoducho nepodarí.

Preto je užitočné vopred sa chrániť pred možnými závažnými chybami.

Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie v našom časopise, nám odhalila, na aké chyby si treba dať pozor.

Aké to sú?

Nadbytok cukru

Nepredpokladajte, že pridanie veľkého množstva cukru spraví vaše palacinky chutnejšími; naopak, môžu sa prilepiť na panvicu a nebude možné ich otočiť.

Preto je rozumné pridávať ingrediencie podľa receptu.

Veľký počet vajec

Niektoré hospodárky sa domnievajú, že pridanie mnohých vajec prospieva palacinkám. Toto je však mylné presvedčenie. Výrobok bude krehký a suchý, a takéto palacinky sa ťažko konzumujú.

Nedostatok oleja

Na prípravu palaciniek je najlepšie pridať časť oleja priamo do cesta, a nie len rozotrieť ho na panvicu. Takto budú palacinky pružné, mäkké a chutné.

Ako však necháte olej iba na panvici, tento požadovaný efekt nedosiahnete.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Prečo sa palacinky nedaria: hlavné chyby gazdiniek sú pomenované.”

  1. Prečo sa nedaríte bez časového tlaku, keď viete, že pri príprave palacínok je dôležité dodržať správne postupy? Možno by ste mohli skúsiť pridávať ingrediencie presne podľa receptu a nešpekulovať s ich množstvami. Čo na to poviete, keď sa stotožňujete s výzvami pri varení?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *