Ako uvariť pohánku so sezónnou zeleninou: jednoduchý recept na výživné jedlo

Existuje veľké množstvo možností podávania pohánky, ktoré ovplyvňujú vnímanie samotného výrobku.

Vďaka tomu sa krúpy odhaľujú z rôznych strán a prekvapujú svojou chuťou.

Skvelou možnosťou je napríklad podávať pohánku so sezónnou zeleninou, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.

Ako pripraviť krúpy so zeleninou?

Zoznam potrebných ingrediencií

– Šálka pohánky a dvakrát toľko vody na varenie;
– po jednej cibuli, mrkve, paradajke, červenej repe a sladkej paprike.
– dve lyžice oleja na vyprážanie;
– zväzok akýchkoľvek byliniek;
– soľ a korenie.

Postup varenia

Pohánku je potrebné poslať variť ihneď po tom, ako ste ju predtým nazbierali a dobre opláchli.Potom výrobok preložte do hrnca, zalejte vodou, pridajte soľ a dovarte.

Medzitým nakrájajte cibuľu, sladkú papriku a paradajky.Nastrúhajte červenú repu a mrkvu.Do panvice nalejte olej.Najskôr opečte cibuľu, po pár minútach pridajte mrkvu, potom sladkú papriku.

Pošli červenú repu a paradajky, premiešaj, osoľ, okoreň a počkaj asi päť minút.Pošli uvarenú pohánku a opäť premiešaj.

Vmiešame nasekané bylinky a podávame.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako uvariť pohánku so sezónnou zeleninou: jednoduchý recept na výživné jedlo”

  1. Nemôžem s vami súhlasiť s tvrdením, že pohánka sa má ihneď variť po naberaní. Niektoré zdroje odporúčajú ju pred varením predohriať na suchej panvici, čo pomáha uvoľniť jej arómu a zosušiť ju trochu. Čo si myslíte o tejto možnosti?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *