Myslíte si, že boršč bez mäsa nemôže byť chutný? Omyl!
Ukázalo sa, že existuje dokonalá náhrada za mäsovú zložku.
Vďaka alternatívnej zložke si polievka zachová svoju srdečnosť a živú chuť.
Boršč navyše získa pomerne zaujímavý ‚nádych‘, ktorý gurmánov osloví viac ako chuť mäsa.
Recept stojí za pozornosť tým, ktorí chcú aktualizovať známe jedlo.
Okrem toho neštandardná verzia boršču určite zaujme aj vegetariánov.
O kulinárskom lifšacku porozprávala Júlia Archipovová, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej triedy.
Ako nahradiť mäso v boršči
Ako alternatívnu zložku by ste mali použiť šošovicu.
Ide o bielkovinový produkt, vďaka ktorému bude boršč rovnako výdatný a možno aj chutnejší.
Okrem toho šošovicová zložka zabezpečí, že polievka bude dostatočne hustá.
Ako pripraviť boršč bez mäsa
Najprv je potrebné upiecť červenú repu.Koreňovú zeleninu umyte, zabaľte do pergamenu a vložte do rúry.Teplota by mala byť 180 stupňov a doba pečenia 40 minút.
Potom na dne panvice opečte zmes mrkvy a cibule.Po niekoľkých minútach pridajte kocky zemiakov.
Potom do nádoby pošli paradajkový pretlak a šošovicu.Vzniknutú zmes zalejte vodou s vysokou teplotou.
Hneď ako tekutina začne vrieť, prihoď nastrúhanú opečenú červenú repu.
Približne 5 minút pred dokončením polievky do nej pridajte trochu soli, mletého korenia a pár rozdrvených strúčikov cesnaku.
Výsledkom bude boršč, ktorý vás príjemne prekvapí svojou jasnou chuťou.
Mmmm, boršč bez mäsa znie skvelo! No ja osobne si neviem predstaviť boršč bez kúsku mäsa, čo ma naozaj teší. Môžete mi odporučiť, aké je presné zloženie tejto alternatívy so šošovicou? Ako sa dá ovplyvniť hustota polievky, keď sa vynechá mäso?