Situácia s nadmerným prísunom soli sa môže stať každému, preto je dôležité pamätať na to, ako tento problém vyriešiť.‘.
Na to, aby sa nadbytok soli stal úplne nezistiteľným, možno použiť niekoľko metód.
Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, nám prezradila, aké metódy majú kuchári k dispozícii.
Ako ušetriť polievku
Zemiaky
Najjednoduchšia a najobľúbenejšia metóda, ktorá rýchlo zachráni vaše prvé jedlo.Zemiaky ošúpeme, rozdelíme hľuzy na dve polovice a pošleme ich do hrnca.
Polievku pravidelne ochutnávajte: akonáhle množstvo soli už nie je kritické, môžete varnú dosku vypnúť.
Krutóny
Ak ste zistili, že polievka je presolená, až vo chvíli, keď ste ju už uvarili, môžete situáciu ešte napraviť.Ak to chcete urobiť, jednoducho pridajte do misky s polievkou pri podávaní strúhanku.
Najlepšie je užívať výrobok bez soli a ďalších príchutí.
Kyslá smotana
Aj pri tomto spôsobe je prebytok soli nepostrehnuteľný už pri podávaní polievky.Stačí použiť stredne tučnú kyslú smotanu ako zálievku.
Vyzerá to, že šéfkuchárka má v rámci „overených spôsobov“ len pár trikov v rukáve. Možno by bolo užitočné diskutovať aj o alternatívnych prístupoch, nie len o zemiakoch a krutónoch.