Akou vodou zaliať ryžu: studenou alebo teplou

Jedným z najdôležitejších krokov pri príprave ryže na pilaf je namáčanie.

Profesionálni kuchári túto fázu nikdy nevynechávajú.Povieme vám, ako ryžu namáčajú.

Ako správne namočiť ryžu na pilaf

Po prvé, ryžu je vhodné namočiť do čistej vody.Platí to najmä pre tých, ktorí majú nevhodnú vodu z vodovodu.

Po druhé, voda na namáčanie by mala byť horúca.To preto, aby sa odstránil prebytočný škrob.Voda by sa mala meniť, keď sa ochladí.

Pokiaľ ide o čas namáčania, závisí od odrody ryže.

Tvrdé odrody (basmati, devzira) sa namáčajú približne dve hodiny.Odrodám alang a lazar stačí 30-40 minút.

Červená a hnedá celozrnná ryža by sa mala namáčať hodinu a pol, zatiaľ čo divoká (čierna) ryža by sa mala namáčať cez noc.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Akou vodou zaliať ryžu: studenou alebo teplou”

  1. Opravdu si myslíte, že je nezbytné namáčať ryži tak dlho? Možno by stačilo aj kratšie obdobie s ohľadom na získanie rovnakej kvality ryže. Ako by ste zvládli tento postup inak, aby ste dosiahli dobrý výsledok?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *