Ako pripraviť huby na gruzínsky spôsob: veľmi bohaté občerstvenie

Zvyčajne sa v kaukazskej kuchyni pripravuje mäso, hydina a zelenina.Huby na gruzínsky spôsob nie sú také bežné.

Huby na gruzínsky spôsob sú veľmi výdatné a po takomto občerstvení nebudete chcieť dlho myslieť na jedlo.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám porozprávala, ako sa varí.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili:

  • huby – 400 gr.
  • cibuľa – 2 ks
  • korenie a soľ podľa chuti.
  • cesnak – 1-2 strúčiky.
  • kyslá smotana (15%) – 2 PL.л.
  • syr – 150 gr.
  • aromatické bylinky – 1 lyžička.л.
  • bylinky podľa chuti a rastlinný olej.
  • Ako variť

    1.Vyberte stredne veľké huby.Umyjú sa, rozrežú na dve polovice.

    2.Ošúpanú cibuľu nakrájajte na štyri časti a nakrájajte na stredne veľké plátky, ktoré potom 5-6 minút smažte na panvici s rastlinným olejom na vysokom ohni.

    3.Keď sú hotové, pridajte huby a smažte ich ďalších 10-12 minút na silnom ohni.

    4.Pridáme korenie, nasekaný cesnak, premiešame, stiahneme z ohňa a vložíme do formy na pečenie.

    5.Zmiešame kyslú smotanu, strúhaný syr, bylinky a touto omáčkou rovnomerne polejeme huby.

    Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pečte 15 minút.Keď sú hotové, posypeme ich nasekanými bylinkami a podávame.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako pripraviť huby na gruzínsky spôsob: veľmi bohaté občerstvenie”

    1. Článok ma veľmi inšpiroval k tomu, aby som vyskúšala nový spôsob prípravy húb. Avšak myslím si, že recept by mohol byť o niečo viac detailný, pre začiatočníkov ako ja by bolo užitočné mať presnejšie informácie o čase a teplote pečenia. Možno by bolo vhodné pridať aj niekoľko alternatívnych prísad, aby si každý mohol prispôsobiť recept podľa svojich preferencií. Ďakujem za zaujímavý článok!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *