Sezóna melónov sa blíži ku koncu, takže je čas vychutnať si svoju obľúbenú chuť šťavnatého ovocia..
Ak ste sa už dosýta nasýtili týchto melónov a už ste vyskúšali všetky druhy smoothies, zelené, šaláty a iné jedlá obsahujúce melón, skúste iné neštandardné riešenie – steak z melónu..
Expertka publikácie siete BelNovosti, kuchárka Julia Arkhipova, hovorila o tom, ako prekvapiť hostí a členov rodiny.
Okrem melónu budete potrebovať med, olivový olej, balzamikový ocot, soľ a korenie.
Prvým krokom je prekrojenie vodného melónu – skúste z dužiny vystrihnúť rovnomerné obdĺžniky, ktorých hrúbka je približne 3 cm.
Ďalším krokom je príprava marinády, na ktorú je potrebné zmiešať med, olej, ocot a korenie.
Keď je všetko pripravené, vložte melón do výslednej omáčky na 20 minút.
Po uplynutí tejto doby rozohrejeme grilovaciu panvicu a poukladáme na ňu steaky z melónu.Smažte na miernom ohni z každej strany, kým neuvidíte zlaté pruhy na dužine červeného melónu.