Umývate dôkladne všetky potraviny pred varením? Potom je tento článok určený práve vám.
Odborníci dôrazne odporúčajú, aby niektoré potraviny boli neumývané.
Potraviny, ktoré sa nemôžu umývať
Po prvé, kuracie mäso. Podľa štúdie amerických vedcov z Univerzity v Severnej Karolíne umývanie kuracieho mäsa pred varením zvyšuje riziko črevnej infekcie.
Baktérie na povrchu surového kuracieho mäsa sa pri umývaní prenášajú na kuchynské vybavenie, čistý riad a ruky.
Kuracie mäso sa dá dezinfikovať len tepelnou úpravou. Namiesto umývania je preto najlepšie najprv vývar scediť.
Rovnako sa neodporúča umývať bravčové a iné mäso pred varením.
Vajcia by sa taktiež nemali umývať pred varením. Umývanie narúša celistvosť škrupiny a do vajíčka sa môžu dostať baktérie.