Stačí štipka: čo pridať do vody pri varení kukurice – tajomstvo jemkosti a šťavnatosti.

Varenú kukuricu milujú mnohí gurmáni.

Ale je tu problém: klas môže byť príliš tvrdý.

Je nepravdepodobné, že by si človek pochutnal na takejto obilnine.

Čo treba urobiť, ak je kukurica prezretá?

Našťastie existuje jeden malý trik, ktorý zmäkčí aj veľmi starý a tvrdý klas.

Ide o použitie jednej jednoduchej prísady.

Čo presne to je? Na túto otázku odpovedala Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie sieťového vydania Belnovosti.

Čo pridať do vody pri varení kukurice

Záchrannou zložkou bude. jedlá sóda.

Keď je kukurica v bublajúcej tekutine, nasypte do nej pomerne málo hydrogénuhličitanu sodného.

Jedna malá štipka úplne stačí.Stačí množstvo, ktoré sa zmestí na špičku noža.

Nepreháňajte to! Nadmerné množstvo sódy vážne zhorší chuť obilnín.

Ak však nepridáte príliš veľa, kukurica si zachová príjemnú chuť a dokonalú konzistenciu: hotový pokrm poteší gurmána svojou jemnosťou a šťavnatosťou.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *