Rýchlo na prípravu a rýchlo na zjedenie: ako si pripraviť tvarohového hrocha na čaj

Sušienky pripravené podľa tohto receptu sú zmetené za pol hodiny, takže ak sa ich chystáte robiť, môžete pokojne vymiesiť cesto na niekoľko porcií.

O recept sa podelila Julia Archipovová, odborníčka na varenie z internetového vydania BelNovosti.

Prísady sú najjednoduchšie:

  • 220-250 g tvarohu (lepšie je 9 % tuku),.
  • 100 g masla,.
  • 170-180 g múky,.
  • 1 štipka soli,.
  • 1 vrecúško kvásku,.
  • Cukor – podľa vlastnej chuti.
  • Vopred vyberte maslo z chladničky, aby bolo mäkké v čase, keď sa chystáte miesiť cesto.

    Keď maslo dosiahne správny stav, zmiešajte ho s tvarohom, soľou a vanilkou.

    V tomto momente pridajte polovicu množstva múky a prášok do pečiva.Postupne pridávajte zvyšnú múku a mieste cesto – malo by vyjsť mäkké a nelepiť sa na ruky.

    Keď je cesto hotové, vložte ho do vrecka a nechajte ho v mrazničke zmraziť.

    Potom zmrazené cesto nastrúhajte na hrubom strúhadle a zo vzniknutých hoblín vytvarujte sušienky v tvare ježka.

    Ulož ich na pergamen a posyp cukrom – na jeden kúsok budeš potrebovať asi pol čajovej lyžičky (môžeš mať viac alebo menej).

    Sušienky by sa mali piecť pri teplote 180 stupňov 15 – 20 minút, kým sa nám ježkovia nezačnú červenať.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *