Cuketový kaviár nie je taká primitívna pochúťka, ako si mnohí ľudia myslia.Jeho chuť v sebe ukrýva spomienky na detstvo – práve tým sa líši od kaviáru kupovaného v obchode.
Čo sa týka prípravy, je to hračka.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie prezradila, ako pripraviť cuketový kaviár.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo získať kaviár z kaviáru, je potrebné, aby ste ho získali:
Ako variť
1.Cuketu ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky.
2.Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na rastlinnom oleji.Potom pridajte nastrúhanú mrkvu.Zeleninu smažte, kým nezíska zlatistú farbu.
3.Papriku nakrájajte na plátky a pošlite ju na panvicu.
4.Približne po 10 minútach pošli na zeleninu cuketu, ako aj nakrájané paradajky.
5.Zeleninu premiešaj a na miernom ohni dus 10 minút, potom pridaj nasekaný cesnak a korenie podľa zoznamu.
6.Zeleninu pretlačte cez mlynček na mäso alebo ju nasekajte mixérom.Priveďte do varu, udržujte na miernom ohni 5-7 minút a nalejte do sterilizovaných pohárov.
Zavíjajte a po vychladnutí blanky – odložte na uskladnenie.