Recept na ten istý cuketový dip: v obchode ho nekúpite.

Cuketový kaviár nie je taká primitívna pochúťka, ako si mnohí ľudia myslia.Jeho chuť v sebe ukrýva spomienky na detstvo – práve tým sa líši od kaviáru kupovaného v obchode.

Čo sa týka prípravy, je to hračka.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie prezradila, ako pripraviť cuketový kaviár.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo získať kaviár z kaviáru, je potrebné, aby ste ho získali:

  • cukety 1 kg.
  • paprika 0,5 kg.
  • paradajky 0,4 kg.
  • cibuľa 2 ks.
  • mrkva 2 ks
  • cesnak 2-3 strúčiky.
  • soľ 15 gr.
  • cukor 1 lyžička.л.
  • ocot 1 lyžička.л.
  • Ako variť

    1.Cuketu ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky.

    2.Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na rastlinnom oleji.Potom pridajte nastrúhanú mrkvu.Zeleninu smažte, kým nezíska zlatistú farbu.

    3.Papriku nakrájajte na plátky a pošlite ju na panvicu.

    4.Približne po 10 minútach pošli na zeleninu cuketu, ako aj nakrájané paradajky.

    5.Zeleninu premiešaj a na miernom ohni dus 10 minút, potom pridaj nasekaný cesnak a korenie podľa zoznamu.

    6.Zeleninu pretlačte cez mlynček na mäso alebo ju nasekajte mixérom.Priveďte do varu, udržujte na miernom ohni 5-7 minút a nalejte do sterilizovaných pohárov.

    Zavíjajte a po vychladnutí blanky – odložte na uskladnenie.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *