V Japonsku je populárny nezvyčajný spôsob konzumácie melóna.
Niektorí ľudia v krajine vychádzajúceho slnka pred ochutnaním tekvice posypú sladkú dužinu koreni soľou.
Mimochodom, práve preto môžu japonské obchody k melónu priložiť vrecúško bieleho páliveho.
Na prvý pohľad je kombinácia ‚melón + soľ‘ neobvyklá.Ale nerobte unáhlené závery.
Prečo posypať melón soľou
Malé množstvo soli pomáha zvýrazniť sladkú chuť.
Dôkazom je prítomnosť takej obľúbenej delikatesy, akou je slaný karamel, pripomína odborníčka vydania siete Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Julia Archipovová.
Melón sa môže pred konzumáciou mírne osoliť.
Kľúčové slovo je ‚trochu‘.Jedna malá štipka na veľký plátok melóna úplne postačí.
Je dosť možné, že osolená dužina vám bude veľmi chutiť.
Je však možné, že výsledky vášho gastronomického experimentu vás sklamú.
Treba zdôrazniť, že aj v Japonsku je veľa ľudí, ktorí nechápu, ako môžete jesť melón so soľou.
Napriek tomu stojí za to to raz vyskúšať.A čo keď ťa to poteší?
Veľmi pochybujem o tom, že osolený melón by bol chutný, ale ak sa o toľko odvážim, skúsim to s minimálnym množstvom soli. Myslíte, že by sa to dalo zvládnuť aj s iným korením?