Pergamen sa často používa pri príprave rôznych druhov pečiva.
Nikto však nechce, aby sa papier prilepil na hotové pečivo.
Odstrániť ho bude veľmi ťažké.Preto by ste sa mali vopred oboznámiť so zoznamom najčastejších chýb hostesiek, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Akých chýb pri práci s pergamenom sa musíte zbaviť
Správne množstvo oleja
Je nevyhnutné vytvoriť kvalitnú vrstvu oleja medzi pergamenom a samotným cestom.Ak sa to neurobí, cesto sa nevyhnutne zlepí.
Na papier by ste preto mali naniesť dostatočné množstvo oleja.
Kvalita pergamenu
Nie všetky gazdinky vedia, že nie každý pergamen je kvalitný a vhodný na prípravu všetkých druhov jedál.Na pečenie si napríklad vezmite papier, ktorý je dostatočne hrubý.
Faktom je, že tenký pergamen sa vždy prilepí.
Varenie
Vždy je dôležité nastaviť správny čas varenia.Ak pečiete cesto dlhšie, ako by ste mali, nielenže sa zhorší kvalita pečenia, ale spôsobí to aj ďalšie problémy.
Napríklad pergamen sa jednoducho prilepí na cesto.