Prečo sa pergamen pri pečení prilepí: skúsení kuchári uvádzajú najväčšie omyly

Pergamen sa často používa pri príprave rôznych druhov pečiva.

Nikto však nechce, aby sa papier prilepil na hotové pečivo.

Odstrániť ho bude veľmi ťažké.Preto by ste sa mali vopred oboznámiť so zoznamom najčastejších chýb hostesiek, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Akých chýb pri práci s pergamenom sa musíte zbaviť

Správne množstvo oleja

Je nevyhnutné vytvoriť kvalitnú vrstvu oleja medzi pergamenom a samotným cestom.Ak sa to neurobí, cesto sa nevyhnutne zlepí.

Na papier by ste preto mali naniesť dostatočné množstvo oleja.

Kvalita pergamenu

Nie všetky gazdinky vedia, že nie každý pergamen je kvalitný a vhodný na prípravu všetkých druhov jedál.Na pečenie si napríklad vezmite papier, ktorý je dostatočne hrubý.

Faktom je, že tenký pergamen sa vždy prilepí.

Varenie

Vždy je dôležité nastaviť správny čas varenia.Ak pečiete cesto dlhšie, ako by ste mali, nielenže sa zhorší kvalita pečenia, ale spôsobí to aj ďalšie problémy.

Napríklad pergamen sa jednoducho prilepí na cesto.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Prečo sa pergamen pri pečení prilepí: skúsení kuchári uvádzajú najväčšie omyly”

  1. Vaše rady sú dobré, ale čo ak máte pergamen dobre namašt R:je to isto ďalšia vec, ktorú by ste mali brať do úvahy? Skúšali ste to v praxi?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *