Prečo sa kebab ukázal ako suchý a nechutný: vymenované sú hlavné prehrešky hostiteľov

Ak začnete pripravovať kebab, vždy očakávate, že dostanete chutné a šťavnaté mäso.

Ale suchý a nechutný pokrm bude sklamaním pre každého bez výnimky.

Aby ste sa s touto situáciou nestretli, musíte vedieť o hlavných chybách, povedala kuchárka Julia Archipova, kulinárska expertka nášho časopisu.

Aké sú hlavné chyby pri príprave kebabu

Kvalita mäsa

Ak plánujete pripraviť kebab, nemali by ste šetriť na hlavnej surovine: nikto nebude variť chutné mäso, ktoré nie je prvotriednej čerstvosti bez kvapky tukovej vrstvy.

V tomto prípade je lepšie pripraviť kebab z hydiny.

Odmietnutie korenia

V niektorých receptoch sa navrhuje takmer žiadne použitie korenia, čo je chyba.Korenie rôznym druhom mäsa dodáva chuťové nuansy a výrazne zvyšuje kvalitu.

Preto by sa do marinády mali pridať aspoň 2-3 koreniny.

Nedostatok času

Vždy je tiež potrebné mať na pamäti, že priemerný čas marinovania je približne tri hodiny.Ak je marináda schopná pracovať rýchlejšie, vždy sa o tom dodatočne píše v recepte.

Vo všetkých prípadoch je však najlepšie poslať marinované mäso na noc do chladničky.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *