Prečo by ste nemali zalievať instantnú kávu horúcou vodou: chyba, ktorú robí veľa ľudí

Ako väčšina ľudí pripravuje instantnú kávu? Zalievaním vriacou vodou.

A to veľmi nesprávne. Odborníci to dôrazne neodporúčajú.

Vysvetlíme, prečo by ste sa mali vzdať zvyku zalievať instantnú kávu vriacou vodou.

Ako správne pripraviť instantnú kávu

Hlavným pravidlom je nepoužívať prudko vriacu vodu, pretože to kazí chuť nápoja.

Teplota vody by mala byť medzi 80 a 90 stupňami. Táto teplota je mimochodom často uvedená na obale.

Odborníci odporúčajú variť instantnú kávu v dvoch fázach. Najprv nasypte kávu do šálky, zalejte lyžicou horúcej vody a premiešajte.

Potom šálku naplňte potrebným množstvom nie príliš horúcej vody. Lahodná káva je pripravená.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Prečo by ste nemali zalievať instantnú kávu horúcou vodou: chyba, ktorú robí veľa ľudí”

  1. Žiadna novinka, že mnohí ľudia robia chybu zalievaním instantnej kávy vriacou vodou. Ale ako presne by sme mali určiť teplotu vody medzi 80 a 90 stupňami? Nie je to trochu subjektívne? Možno by bolo užitočné mať konkrétny spôsob merania teploty na odporúčaný rozsah, aby sme sa vyhli chutovým problémom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *