Ako väčšina ľudí pripravuje instantnú kávu? Zalievaním vriacou vodou.
A to veľmi nesprávne. Odborníci to dôrazne neodporúčajú.
Vysvetlíme, prečo by ste sa mali vzdať zvyku zalievať instantnú kávu vriacou vodou.
Ako správne pripraviť instantnú kávu
Hlavným pravidlom je nepoužívať prudko vriacu vodu, pretože to kazí chuť nápoja.
Teplota vody by mala byť medzi 80 a 90 stupňami. Táto teplota je mimochodom často uvedená na obale.
Odborníci odporúčajú variť instantnú kávu v dvoch fázach. Najprv nasypte kávu do šálky, zalejte lyžicou horúcej vody a premiešajte.
Potom šálku naplňte potrebným množstvom nie príliš horúcej vody. Lahodná káva je pripravená.
Žiadna novinka, že mnohí ľudia robia chybu zalievaním instantnej kávy vriacou vodou. Ale ako presne by sme mali určiť teplotu vody medzi 80 a 90 stupňami? Nie je to trochu subjektívne? Možno by bolo užitočné mať konkrétny spôsob merania teploty na odporúčaný rozsah, aby sme sa vyhli chutovým problémom.