Prečo by skúsený kuchár nepridal do mletých rezňov smotanu a vajcia: budete prekvapení

V minulosti sa mlieko považovalo za takmer povinnú prísadu do rezňov.

Tento produkt mal zabezpečiť, aby boli mäso a chuť jedla mierne hnusné a chutné.

Takmer všetky gazdinky vkladajú vajíčka do mletého mäsa, je presvedčená odborníčka v oblasti varenia nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Avšak profesionáli na tieto ingrediencie už dávno zabudli.

Prečo skúsený kuchár nezahrnie do zloženia mletého mäsa mlieko a vajcia?

Málokto si uvedomuje, že mlieko nevydrží tepelnú úpravu, najmä pokiaľ ide o vyprážanie. Mliečna bielkovina túto teplotu neuniesie a zrazí sa. V dôsledku toho sa mäkké kotlety stávajú tvrdými a nie veľmi chutnými.

Preto sa mlieko určite nemá do zloženia zavádzať.

Používanie vajec je o niečo zložitejšie. Tento produkt totiž lepšie ako iné viaže zložky mletého mäsa a zabraňuje rozpadaniu rezňov.

Práve vajcia sú však zodpovedné za to, že rezne vychádzajú tuhšie. Preto stačí do zloženia mletého mäsa pridať trochu bieleho chleba a krupice. Týmto spôsobom to „spojí“ kotlety a nezapríčiní ich tvrdosť.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *