Nemáte kam dať cukety? Urobte z nich tieto chutné syrové placky.

Na jednej strane je získanie bohatej úrody cukiet veľmi dobrá vec: chalupár má veľké zásoby tejto chutnej zeleniny.

Na druhej strane môže sa stať, že bude toľko plodov, že ich bude treba rozdať priateľom a známym.A nie je isté, že každý takýto darček prijme.

A ak cukety včas nezjete alebo ich nerozdelíte, jednoducho sa pokazia.

Zásoba ovocia, ktoré ste nazbierali, je obrovská, ale štandardné jedlá z cukety (napr. kolieska v cestíčku) vás už nudia?

Žiadny problém! Venujte pozornosť jednému zaujímavému jedlu.Určite vám bude chutiť! Vy a vaša rodina si budete môcť túto dobrotu vychutnávať takmer každý deň.

Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, sa podelila o recept na skvostný pokrm z cukety s expertom vydania siete Belnovosti v oblasti varenia.

Ako pripraviť cuketové placky so syrom

Nastrúhajte pol kilogramu cukety a vzniknutú zmes zbavte prebytočnej tekutiny.

Potom pridáme 100 g nastrúhaného syra, niekoľko vajec a tri polievkové lyžice múky.

Základ dôkladne premiešame a osolíme.

Konečným výsledkom je cesto, z ktorého pripravíte nádherné lievance.Jednoducho ich vyprážajte na panvici z oboch strán.

‚Shaybochki‘ budú veľmi mäkké, jemné, výdatné a neuveriteľne chutné.Toto jedlo sa odporúča jesť s kyslou smotanou.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *