Na jednej strane je získanie bohatej úrody cukiet veľmi dobrá vec: chalupár má veľké zásoby tejto chutnej zeleniny.
Na druhej strane môže sa stať, že bude toľko plodov, že ich bude treba rozdať priateľom a známym.A nie je isté, že každý takýto darček prijme.
A ak cukety včas nezjete alebo ich nerozdelíte, jednoducho sa pokazia.
Zásoba ovocia, ktoré ste nazbierali, je obrovská, ale štandardné jedlá z cukety (napr. kolieska v cestíčku) vás už nudia?
Žiadny problém! Venujte pozornosť jednému zaujímavému jedlu.Určite vám bude chutiť! Vy a vaša rodina si budete môcť túto dobrotu vychutnávať takmer každý deň.
Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, sa podelila o recept na skvostný pokrm z cukety s expertom vydania siete Belnovosti v oblasti varenia.
Ako pripraviť cuketové placky so syrom
Nastrúhajte pol kilogramu cukety a vzniknutú zmes zbavte prebytočnej tekutiny.
Potom pridáme 100 g nastrúhaného syra, niekoľko vajec a tri polievkové lyžice múky.
Základ dôkladne premiešame a osolíme.
Konečným výsledkom je cesto, z ktorého pripravíte nádherné lievance.Jednoducho ich vyprážajte na panvici z oboch strán.
‚Shaybochki‘ budú veľmi mäkké, jemné, výdatné a neuveriteľne chutné.Toto jedlo sa odporúča jesť s kyslou smotanou.