Najškodlivejšie zemiakové jedlo: prečo by ste sa ho mali vzdať

Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny skupiny B.

Zemiaky obsahujú aj vlákninu dôležitú pre trávenie.

Výhody zemiakov však priamo závisia od spôsobu ich tepelnej úpravy.

Ktoré zemiakové jedlo by sa malo vyhodiť

Podľa ‚Gazeta.Ru‘ s odvolaním sa na Elenu Grekovú, gastroenterologičku, lekárku najvyššej kategórie, alergologičku ‚SM-Kliniky‘ v Petrohrade, najškodlivejším spôsobom prípravy zemiakov je vyprážanie.

Po prvé, vyprážanie zdvojnásobuje obsah kalórií v zemiakoch.

Kým 100 g varených zemiakov má 80 kilokalórií, 100 g vyprážaných zemiakov má takmer 200 kilokalórií.

Mali by ste si tiež uvedomiť, že pri vyprážaní sa uvoľňujú karcinogény.

Tieto škodlivé látky negatívne ovplyvňujú ľudský nervový systém a zvyšujú riziko vzniku rakoviny,‘ varoval odborník.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *