Môžete jesť červivé jablká a iné ovocie: odpoveď mnohých prekvapí.

Existuje rozšírený názor, že červivé jablká sú najšetrnejšie k životnému prostrediu, pretože červy nejedia zlé ovocie.

Odborníci však tvrdia, že červivé ovocie je nežiaduce konzumovať.

Uvádza to denník Argumenty i Fakty s odvolaním sa na Alexeja Odinca, vedeckého pracovníka Ústavu lekárskych a biologických problémov Ruskej akadémie vied, kandidáta biologických vied a praktického lekára.

Prečo by ste nemali jesť červivé jablká

Vedec poznamenal, že červy majú v obľube ovocie a bobule s minimálnym obsahom škodlivých látok.

To však neznamená, že červivé ovocie možno bezpečne konzumovať.

Tým, že červy osídľujú jablko, nielenže v ňom zanechávajú odpadové produkty, ale narúšajú aj celistvosť ovocia.

Z tohto dôvodu doň môžu preniknúť baktérie nebezpečné pre človeka, ako aj plesne.

Neboli popísané žiadne smrteľné prípady, ale môžete dostať tráviace ťažkosti, nevoľnosť, únavu a iné nepríjemné veci,‘ upozornil Odinec.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *