Pravdepodobne všetky ženy v domácnosti vedia o dôležitosti správneho pomeru vody a krúpov pri varení ryžovej kaše.‘.
Dodržanie rovnováhy je zárukou toho, že pokrm získa dokonalú konzistenciu a jasnú chuť.
Nadbytok tekutiny spôsobí, že ryža bude príliš vodnatá.
A nedostatok vody môže mať za následok veľa surovej ryže.
Aký je ideálny pomer vody a obilnín? Podľa jednej z verzií by na jeden objem ryže malo pripadať 1,5 objemu tekutiny.
Existujú aj iné varianty, napríklad 1 až 2.
Odborníčka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Júlia Archipovová však radí nezameriavať sa na objem komponentov.
Odborník odporúča venovať pozornosť tzv. ‚kostnej metóde‘.
Podstata ‚kostnej metódy‘
Po nasypaní umytej ryže do hrnca položte ukazovák na vrstvu krúpov a začnite nalievať vodu.
Tekutina by mala dosiahnuť prvú kosť vášho prsta.
Hneď potom by ste mali prestať nalievať vodu.
Hotovo! Získali ste ideálny pomer krupice a tekutiny.Môžete začať variť.
Konečným výsledkom je dokonalá kaša – drobivá a veľmi chutná.