Sezóna bobuľovín a ovocia je v plnom prúde, preto sa oplatí využiť ju v prospech každého.
Odborníčka sieťového vydania ‚Belnovosti‘ v oblasti kuchárstva, šéfkuchárka, pekárka štvrtej kategórie Julia Archipova ponúkla pripraviť pre svoje domácnosti neuveriteľné a chutné cukrovinky z melóna.
Ingrediencie
– Melónová šťava – 1 šálka;
– kryštálový cukor – 1/2 šálky;
– kukuričný škrob – 1/4 šálky;
– maslo – 1 čajová lyžička;
– práškový cukor.
Spôsob prípravy
Melónovú dužinu nastrúhajte na strúhadle.
Tým by sa malo uvoľniť veľa šťavy.
Nalejte ho do nádoby, zmiešajte s cukrom a kukuričným škrobom a prípadne s citrónovou šťavou alebo kyselinou citrónovou.
Zmes varíme na miernom ohni za stáleho miešania, aby vznikla hustá krémová hmota, do ktorej pridáme maslo.
Na rovný povrch rozprestrieme pergamen, potrieme ho maslom alebo posypeme škrobom.
Rozotrite naň hustú zmes a rovnomerne ju zarovnajte na požadovanú hrúbku.
Vrstvu prikryte potravinovou fóliou a na hodinu ju položte na poličku v chladničke.
Potom ju posypte práškovým cukrom a nakrájanú na náhodné kúsky ju odložte do krabice.