Kvôli akým chybám nemôžete pripraviť chutné fritované zemiaky: robí ich veľa ľudí.

Každý chce mať talent na prípravu dokonalých vyprážaných zemiakov: takúto zručnosť každý ocení.

Jednoduchý pokrm sa však nie vždy podriadi nášmu úsiliu.

Niekedy sa zemiaky rozpadávajú, sú zle opečené alebo sa ukážu bez chuti.

Preto sa oplatí odstrániť hlavné chyby spojené s prípravou tohto pokrmu, hovorí odborníčka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

O akých chybách sa oplatí vedieť?

Soľ

S touto zložkou by ste mali byť mimoriadne opatrní.Ak soľ zavediete skôr, zemiaky sa rozpadnú a vznikne nechutná hmota.

Ak ju zavediete neskoro, zemiaky budú mdlé.

Preto zemiaky osolíme asi päť minút pred ich prípravou.

Smažte len na rastlinnom oleji

Áno, tento výrobok je ideálny na tepelnú úpravu zemiakov, ale nedodáva chuť ani vôňu.Preto je vhodné pri zahrievaní rastlinného oleja rozpustiť trochu bravčovej masti.

Môžete pridať aj kúsok masla.

Nedostatok korenia

Ignorovanie korenia rozhodne nie je pre pokrm dobré, preto používajte správne korenie.Majoránka a rozmarín sa hodia k zemiakom.

Môžete pridať aj malú štipku muškátového orieška.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *