Kúpil si melón a nie je lahodný? Urobte si gazpacho.

Žiaľ, takmer každý si niekedy kúpil melón a ukázalo sa, že nie je chutný, a už si ho nechcel jesť.

Ale nehnevajte sa a ani ho nevyhadzujte, pretože z neho môžete pripraviť skvost andalúzskej kuchyne – polievku gazpacho.

Tento studený pokrm vás určite osvieži v čase vrcholiaceho leta.Príprava melónového gazpacha vám zaberie minimum času.

O recept sa podelila Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, odborníčka v oblasti varenia v internetovom vydaní Belnovosti.

Hlavné ingrediencie

– Melónové plátky – 150 gramov;
– uhorka – 1 kus;
– paradajky – 1 kus;
– lístky mäty – podľa chuti;
– olivový olej – 2 polievkové lyžice;
– limetková šťava – 1 čajová lyžička;
– soľ – 1 štipka;
– korenie – 1 štipka;
– kozí syr – 2 polievkové lyžice.

Príprava krok za krokom

Postup prípravy lahodného melónového gazpacha bude jednoduchý aj pre začiatočníka.

Všetko je úplne jednoduché.Najskôr musíte nakrájať a rozdeliť všetky ingrediencie do potrebných pomerov na vytvorenie gazpacha.

Potom smelo vložte plátky melóna (len dužinu), časti uhoriek a paradajok, olivový olej, limetkovú šťavu a lístky mäty do mixéra.Všetko je potrebné dôkladne vyšľahať, aby sme získali homogénnu hmotu.

Zmes nalejeme do tanierov, podľa chuti osolíme a okoreníme a ozdobíme kozím syrom a lístkami mäty.

Gazpacho nie je potrebné podávať hneď, odporúča sa nechať ho asi päť minút vylúhovať a potom môžete potešiť svojich hostí.Pokrm by mal absorbovať všetky chute.

Táto osviežujúca polievka bude skvelým doplnkom každého letného jedla.Zaujímavosťou je, že o gazpachu počulo len málo ľudí, čo znamená, že jeho príprava bude pre každého príjemným prekvapením.

Hlavnou výhodou gazpacha je jeho jednoduchý recept a rýchla príprava, vďaka čomu ho môžete pripraviť aj vtedy, keď je dom už plný hostí.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Kúpil si melón a nie je lahodný? Urobte si gazpacho.”

  1. Skvelý tip! Ale čo keby sme namiesto kozieho syra použili nejaký iný syr, ktorý nie je taký intenzívny? Možno by to ešte viac zjemnilo chuťový zážitok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *