Blíži sa polovica jesene – je to ideálny čas na prípravu tradičnej kysnutej bielej kapusty na zimu.
Domnieva sa, že okrem vydareného receptu a čerstvej kapusty je potrebné vybrať si najúspešnejší deň a potom sa príprava ukáže byť na najvyššej úrovni.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie povedala, kedy sa má kysnúť kapusta.
Kapusta by mala byť chutná a chrumkavá.Tieto vlastnosti závisia od dodržania technológie, ako aj od úžitkovosti výrobku.
Ako vieme, kyslá kapusta je jedným zo zdrojov vitamínu C, ktorý je dostupný pre každého.
Okrem toho sa kyslá kapusta používa nielen ako hotové občerstvenie, ale aj ako jedna zo zložiek pri varení polievky, príprave šalátov a iných jedál.
Tajomstvo varenia
Po prvé, neodporúča sa vybrať si na túto aktivitu stredu, piatok a sobotu.
Podľa poverčivých kuchárov sú na kysnutie kapusty ideálne pondelok, utorok alebo štvrtok.
Po druhé, k úspechu podujatia prispieva aj nočný svietnik.Áno, lunárny kalendár rozširuje svoj vplyv nielen na zeleninárstvo.
Najlepšie dni v októbri prichádzajú od 8. do 11., ako aj 16. októbra.
Najlepšie dni v novembri sú od 3. do 8., od 12. do 15. a tiež 30. novembra.
Po tretie, kapusta by nemala byť kyslá v zlej nálade.Toto pravidlo však platí pre mnohé kulinárske diela.