Francúzsky recept na šarlotku s jablkami: nová príchuť známeho koláča

Jablkový koláč sa od francúzskej šarlotky líši v podstatných veciach.

Rozdiel je aspoň v tom, že charlotte je vanilkový piškótový koláč s maslom.Takisto francúzske koláče sa ukazujú šťavnatejšie a aromatickejšie.Stojí to za vyskúšanie.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradí, ako upiecť francúzsku šarlotku.

Potrebné: Vydajte knihu, v ktorej sa dočítate, že v roku 2015 sa v reštaurácii v Bratislave uskutočnilo slávnostné otvorenie:

  • jablká 4-5 ks.
  • maslo 100 gr.
  • vajcia 4 ks
  • cukor 150 gr.
  • múka 150 gr.
  • vanilkový cukor 1 lyžička.л.
  • mletá škorica 1 lyžička.л.
  • práškový cukor.
  • Ako variť

    1.Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník, nakrájame na tenké plátky, posypeme škoricou a necháme 20 minút odstáť.

    2.Vajcia zmiešame s cukrom (obyčajným a vanilkovým), vyšľaháme do peny a preosejeme múku.

    3.Aby bolo cesto nadýchané a vzdušné, premiešajte zmes hladko, drevenou stierkou, zdola nahor.

    4.Keď je hotové, pridajte rozpustené maslo, premiešajte.

    5.Formu vymažte maslom a vložte do nej polovicu cesta, potom jablká, potom zvyšné cesto a formu vložte do predhriatej rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

    Koláč bude hotový približne za 30 minút, vychutnajte si ho!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Francúzsky recept na šarlotku s jablkami: nová príchuť známeho koláča”

    1. Ach, tí Francúzi, vždy radi vedia, ako si spraviť život sladším! No ale musím uznať, že tá šarlota s jablkami znie lákavo. Možno by som vyskúšala tento recept len pre tú vôňu, ktorá sa šíri pri pečení. Aké umelecké dielo! Ako by ste sa postavili k nápadu pridať do toho ešte niečo extra? Ako napríklad štipku škoricovej nálady?

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *