Tekvica sa krásne skladuje niekoľko mesiacov, ale to neznamená, že táto zelenina nie je vhodná na zimnú prípravu.‘.
Z tekvice sa dá pripraviť pyré, ktoré sa dá použiť takmer na každú príležitosť v zime, od prípravy polievok a lievancov až po chutné pečivo.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie nám prezradila, ako postupovať.
Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý sa bude podávať v reštaurácii, musíte mať k dispozícii všetky potrebné informácie:
Ako variť
1.Ošúpanú dužinu tekvice nakrájajte na malé kúsky a potom ju pretlačte cez mlynček na mäso.
2.Do tekvicového pyré pridáme cukor podľa chuti.Veľa závisí od sladkosti zeleniny.Približný výpočet je 50-100 gramov cukru na kilogram zeleniny.
3.Potom pridajte pol šálky vody, premiešajte a postavte panvicu na oheň.Pri varení môžete pripraviť zemiakovú kašu s pridaním vanilky alebo škorice.
4.Varte pod pokrievkou na miernom ohni.Je potrebné nechať tekvicu odšťaviť, potom pyré priviesť do varu a vypnúť.
Polievku nalejte do sterilizovaných pohárov, zavíčkujte a po vychladnutí poháre uskladnite.Dobrú chuť!