Čo robiť s maslom, aby sa pri vyprážaní nepripálilo: skúsení šéfkuchári vedia

Na prípravu niektorých jedál na panvici sa odporúča používať špeciálne maslo.‘.

Podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, sa v dôsledku takejto techniky jedlá stávajú chutnejšími a získavajú chutnú kôrku.

Jediným mínusom je, že mliečny výrobok sa veľmi rýchlo začne pripáliť a v niektorých prípadoch dokonca sčernie.

Samozrejme, o chutnej večeri v takejto situácii nemôže byť ani reči.

Neponáhľajte sa však vzdať sa vyprážania na masle – môžete použiť osvedčený trik, ktorý zabráni rýchlemu spáleniu masla a zachová jeho prirodzenú chuť.

Stačí zmes masla a rastlinného oleja, najlepšie slnečnicového.

Hlavnou vecou je nepreháňať jeho množstvo: nemalo by ho byť príliš veľa.

Mali by ste postupovať takto: najprv povrch panvice vymastite rastlinným olejom a až potom do nej vložte kúsok masla – v tomto prípade sa nič nepripáli.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *