Čo pripraviť z jabĺk na zimu: lahodné pyré namiesto fádneho džemu

Recept na chutné jablkové pyré s kondenzovaným mliekom, ktoré sa dá na zimu zavariť namiesto džemu, si získava popularitu medzi ženami v domácnosti.

Nikomu netreba hovoriť a dokazovať, akú radosť spôsobí tento dezert u detí a dospelých.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako sa varí.

Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý by ste si mohli objednať v reštaurácii, je potrebné, aby ste si ho pripravili:

  • jablká – 2-2,5 kg.
  • kondenzované mlieko – 1 plechovka.
  • voda – 200 ml.
  • Ako variť

    1.Dbajte na kvalitu surovín.Hodia sa jablká akejkoľvek odrody a veľkosti, ale len čerstvé.Kondenzované mlieko je prírodné a bez zbytočných prísad.

    2.Jablká by mali byť umyté a jadrovník odstránený.

    3.Vložte ich do hrnca, pridajte vodu, všetko priveďte do varu a varte, kým plátky nezmäknú.

    4.Keď je všetko hotové, rozmixuj všetko mixérom a do pyré pridaj kondenzované mlieko.

    5.Premiešajte a varte ďalších 10 minút, pričom miešajte, aby sa zabránilo zlepeniu.Priveďte do varu a pyré nalejte do sterilných a suchých pohárov.

    Prikryte viečkami, obráťte a po vychladnutí uložte do chladničky.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *