Čo pripraviť z baklažánov: Baklažány vám v chladničke nedôjdu

Ženy v domácnosti, neponáhľajte sa poslať zvyšnú úrodu baklažánov na kaviár a iné zimné rolády.

Pomerne rýchly a nekomplikovaný spôsob, ako si pripraviť chutné občerstvenie na každý deň.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako pripraviť baklažánovú nátierku.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli mať na stole baklažán, tak by ste ho mali mať na stole:

  • baklažány – 2 ks
  • paradajky – 2 ks
  • sladká paprika – 1 ks
  • cesnak – 1 strúčik.
  • majonéza – 1 PL.л.
  • bylinky, soľ a korenie podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Baklažány a papriky by sa mali piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

    2.Použite len uvarené jadro a šupku vyhoďte.

    3.Paradajky zbavte šupky, odstráňte jadrovník a semienka a dužinu rozmixujte v mixéri.

    4.Pripravené suroviny rozmixujeme, pridáme korenie a cesnak, nasekané bylinky a majonézu.

    5.Premiešaj, nechaj vychladnúť a podávaj.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Čo pripraviť z baklažánov: Baklažány vám v chladničke nedôjdu”

    1. Ako sa môžu ženy v domácnosti nechať ovplyvniť jediným spôsobom prípravy baklažánov? Skúsila by som pridať niečo výraznejšie do náteru, aby to malo viac šťavy a chuti. Myslíte, že by to mohlo zmeniť celkový dojem? Ďakujem za recept!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *