Ak sa naučíte chutne vyprážať zemiaky, citeľne vám to zjednoduší život: ak chcete rodine dopriať kvalitný a lacný pokrm, vždy budete mať k dispozícii slušnú možnosť.
Aby boli zemiaky chutnejšie, mali by sa použiť určité prísady.
Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, nám prezradí, aké prísady zlepšia chuť a kvalitu pokrmu.
Čo môžete použiť
Kari prášok
Ide o osvedčenú možnosť, ktorá dodá vyprážaným zemiakom dokonalú vôňu, príjemný nádych chuti a krásnu farbu.Ak nemáte k dispozícii kari korenie, môžete ho nahradiť kurkumou alebo paprikou.
Masť
Kúsok bravčovej masti by sa mal roztopiť spolu s maslom.Takýmto chutným pečeným zemiakom nikto neodolá.
Maslo
Teraz je to zložka, ktorá je ‚zodpovedná‘ za vzhľad kôrky.Môžete ju zaviesť hneď na začiatku rozpustením spolu s maslom.Alebo môžete pridať len malý kúsok približne v polovici vyprážania.