Čo pridať do zemiakovej kaše na vylepšenie chuti: nie všetky gazdinky to vedia

Je ťažké odolať ‚kúzlu‘ zemiakovej kaše: príloha, ktorú mnohí ľudia milujú už od detstva.

Tento spôsob prípravy prílohy vám umožní vždy príjemne prekvapiť členov rodiny s minimálnou námahou a nákladmi.

Málokedy však môže chuť zemiakovej kaše niekoho prekvapiť.V takýchto prípadoch kuchárka Julia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, radí venovať pozornosť niektorým tajným prísadám.

Aké prísady zmenia chuť zemiakovej kaše?

Muškátový oriešok

Profesionálni kuchári sa snažia používať toto korenie, keď chcú pokrmu dodať jemný nádych rafinovanosti a ušľachtilosti.

Prekvapivou skutočnosťou je, že aj zo základnej zemiakovej kaše možno pomocou muškátového orieška vytvoriť kulinárske majstrovské dielo.Stačí, ak sa pri zavádzaní ostatných nepovinných zložiek pridá jedna štipka.

Kyslá smotana s vysokým obsahom tuku

Málokto vie, že vďaka tejto jednoduchej zložke bude zemiaková kaša oveľa jemnejšia a chutnejšia.Stačí zaviesť len jednu lyžicu na polievku.

Výrobok z kyslého mlieka by mal byť mastný, aby sa príloha ukázala ako dôstojná.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *