O tom, ako pripraviť pravý pilaf, sa debata asi nikdy neutíši..
Z tohto dôvodu sa môže stať, že pokrm každého kuchára bude jedinečný a výnimočný.
Preto sa oplatí poznať tajomstvá, ktoré môžu výrazne zlepšiť vôňu a chuť pilafu, hovorí kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Aké prísady sa oplatí zaviesť do zloženia pilafu
Barberry
V každom recepte sa zloženie korenia môže líšiť, ale použitie dúšky možno pokojne označiť za jeden z charakteristických znakov pravého pilafu.
Preto nezabudnite na použitie tohto korenia.
Tuk
Možno to mnohých prekvapí, ale pri príprave tradičného pilafu sa vo veľkej miere používa baraní tuk.
Roztopí sa do tekutého stavu a kombinuje sa s rastlinným olejom.
Vďaka tomu sa pilaf ukáže len neuveriteľne voňavý a chutný.
Chlieb
Aby bol pilaf nielen chutný a voňavý, ale aj drobivý, mali by ste doň dať kôrku zo starého čierneho chleba.
To umožní, aby sa prebytočná vlhkosť vstrebala.