Čo musíte pridať do cesta, aby boli vaše domáce knedle vynikajúce: budú jemné, chutné a nerozvaria sa.

Kľúčom k dokonalým knedliam je správne cesto.

Ak sa vám doma nedarí robiť knedle, pretože sa rozvaria, prasknú a vypadne z nich náplň, skúste miesiť cesto trochu iným spôsobom.Ako presne – povedala odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová.

Môžete si pripraviť potrebné prísady a pustiť sa do práce.Budete potrebovať:

  • 600-650 g múky,.
  • 2 vajcia,.
  • 1 čajová lyžička soli,.
  • 190 ml vody (mala by byť ľadovo studená),.
  • 60 ml rastlinného oleja.
  • Tajnou ingredienciou, bez ktorej sa nezaobíde žiadna skúsená hostiteľka, je škrob, približne pol čajovej lyžičky.

    Vezmite potrebné množstvo múky (môže sa líšiť v závislosti od veľkosti vajec) a preosejte ju.Nezabudnite na škrob.

    V strede kopčeka urobíme jamku, pridáme soľ a rozšľaháme vajcia.

    Premiešame, potom odmeriame potrebné množstvo vody, zmiešame s maslom a pridáme do cesta.

    Všetky prísady ešte raz premiešajte, aby sa dosiahla jednotnosť.V prípade potreby použite miešačku na cesto.

    Cesto nechajte 30 minút odpočívať pod potravinovou fóliou alebo vo vrecku.

    Pred tvarovaním knedlí opäť cesto zľahka premiesime.V prípade potreby pridajte ešte trochu múky.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *