Kľúčom k dokonalým knedliam je správne cesto.
Ak sa vám doma nedarí robiť knedle, pretože sa rozvaria, prasknú a vypadne z nich náplň, skúste miesiť cesto trochu iným spôsobom.Ako presne – povedala odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová.
Môžete si pripraviť potrebné prísady a pustiť sa do práce.Budete potrebovať:
Tajnou ingredienciou, bez ktorej sa nezaobíde žiadna skúsená hostiteľka, je škrob, približne pol čajovej lyžičky.
Vezmite potrebné množstvo múky (môže sa líšiť v závislosti od veľkosti vajec) a preosejte ju.Nezabudnite na škrob.
V strede kopčeka urobíme jamku, pridáme soľ a rozšľaháme vajcia.
Premiešame, potom odmeriame potrebné množstvo vody, zmiešame s maslom a pridáme do cesta.
Všetky prísady ešte raz premiešajte, aby sa dosiahla jednotnosť.V prípade potreby použite miešačku na cesto.
Cesto nechajte 30 minút odpočívať pod potravinovou fóliou alebo vo vrecku.
Pred tvarovaním knedlí opäť cesto zľahka premiesime.V prípade potreby pridajte ešte trochu múky.