Chipsy sú medzi gurmánmi veľmi obľúbené.
V pokrme sa spája chrumkavosť, jemnosť a veľmi výrazná chuť..
Pokrm má však vážne nevýhody: vysoký obsah kalórií a veľa tuku.
Skutočnosť, že tepelná úprava plátkov zeleniny sa vykonáva v nádobe s veľkým množstvom oleja.
Ako teda pripraviť chutné, ale nie také škodlivé hranolčeky?
Odpoveď je jednoduchá: musíte prestať používať panvicu alebo fritézu.
Ukázalo sa, že chutné zemiakové slamky sa dajú pripraviť aj v rúre.O recept sa podelila Julia Arkhipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva.
Ako pripraviť zdravé hranolky
Najprv ošúpte hľuzy a nakrájajte ich na prúžky.
Potom vzniknuté kúsky zemiakov zmiešajte s trochou rastlinného oleja.
Mimochodom, do viskóznej tekutiny môžete vopred pridať trochu rozdrveného cesnaku.
Snažte sa zemiaky premiešať tak, aby bola každá tyčinka pokrytá vrstvou masla.
Ďalší krok: Vezmite plech na pečenie, vyložte ho pergamenom a vysypte kúsky zemiakov.
Plech s celým obsahom vložte do hornej tretiny rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.Doba pečenia by mala byť 20 – 25 minút.
Výsledkom sú dokonalé hranolčeky: zdravé (keďže je v nich málo oleja), pikantné, zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.