Bez vyprážania, zemiakov a mäsa: ako pripraviť diétnu polievku, aby bola lahodná.

Polievka je nevyhnutnou súčasťou zdravej ľudskej stravy, najmä na jeseň, keď telo potrebuje viac teplej tekutej stravy.

Lenže problém je v tom, že varenie polievky spravidla zaberá veľa času: treba stráviť čas vyprážaním a varením vývaru.

Expertka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová, sa však podelila o jednoduchý recept na zeleninovú polievku, pri ktorej nie je potrebná žiadna predbežná úprava produktov.

Stačí nakrájať ingrediencie a vložiť ich do hrnca v určitom poradí, pretože čas varenia je pre každý produkt iný.

Začnite teda tým, že si pripravíte potrebné ingrediencie: cuketu, brokolicu, mrkvu, papriku, zeler a petržlen.

Mrkvu a cuketu nakrájajte na kolieska, zeler na polmesiačiky, papriku na stredne veľké kocky a brokolicu na ružičky.

Najprv do hrnca naplneného vodou vhoďte cukety a mrkvu.Varte ich, kým nie sú napoly uvarené.Po 10 minútach pridajte zeler a papriku a po ďalších 7 minútach pridajte brokolicu.

Zeleninu dochuťte soľou a korením.Po 5 minútach odstráňte polievku z ohňa.

Tento chutný zeleninový pokrm je hotový – podávajte s použitím petržlenových listov na ozdobu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *