Pri mnohých jedlách je červená repa kľúčovou zložkou, pretože jej farba a chuť určujú vzhľad hotového pokrmu a gastronomický pôžitok.
Červená repa sa na stôl podáva väčšinou vo varenej forme.A aby sa neukázala ako bledá a bez chuti, hostiteľky pristupujú k rôznym trikom.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako uvariť chutnú červenú repu.
Okrem toho, že červená repa sa varí nelúpaná, musíte vedieť o kulinárskych trikoch, ktoré zlepšia všetky hlavné ukazovatele hotovej zeleniny.
Čo používať pri varení
Červená repa zostane svetlá aj po dlhom varení, ak použijete horčicu.
Okrem toho horčica dodáva koreňovej zelenine zvláštnu arómu a chuť je intenzívnejšia.
Ako postupovať
Stačí pridať 1 čajovú lyžičku horčice (nie v zrnách) do jedného hrnca vody.Rovnako dobre sa môže použiť horčica v prášku.
Zeleninu premiešame a privedieme do varu.
Takáto repa bude skutočnou ozdobou každého šalátu.