Aj keď sa pri príprave hubovej polievky nebudete dostatočne snažiť, pokrm sa aj tak podarí výborne.
Ak použijete osvedčené triky, základná polievka bude majstrovským kuchárskym dielom.
O tom, aké tajomstvá vám umožnia uvariť tú najchutnejšiu hubovú polievku, porozprávala kuchárka Julia Archipova, kulinárska expertka nášho časopisu.
Z čoho sa skladajú
Maslo
Vďaka tomuto potravinovému výrobku bude hubová polievka bohatšia, jemnejšia a aromatickejšia.Je však potrebné túto zložku správne použiť.
Najlepšie je pri predsmažení húb rozpustiť kúsok masla.
Prakticky žiadne korenie
Tento pokrm má svoju osobitnú vôňu a chuť, ktorú by nemali rušiť koreniny.Stačí polievku len osoliť a pridať trochu čierneho korenia.
Pečenie zeleniny
Pred pridaním do polievky by sa mala orestovať aj mrkva a cibuľa.V tomto prípade bude polievka veľmi sýta.
Hubový prášok
Mali by ste tiež zomlieť niekoľko sušených húb pomocou hmoždiera a prášok pridať do pokrmu.Chuť polievky bude nezabudnuteľná.