Príprava kvalitných miešaných vajec nie je taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad zdá.
Často sa stáva, že výsledok je príliš riedky, tvrdý alebo dokonca pripálený..
Existuje jedna bežná chyba, ktorá odsúva vyprážané vajíčko od jeho jemnosti, nadýchanosti a výnimočnej chuti.
Aká chyba je teda častá u mnohých amatérskych kuchárov pri príprave miešaných vajec?
Na túto otázku poskytla odpoveď odborníčka z internetového vydania Belnovosti v oblasti kulinárstva, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie Julia Archipova.
Ako nesmažiť vajíčka
Rozbíjate vajce vždy na horúcej panvici? Už to nerobte!
V dôsledku náhleho teplotného rozdielu sa bielkoviny okamžite ‚zrazia‘ a prilepia na dno panvice.
Výsledkom nie je nadýchané miešané vajce, ale nevábna tenká ‚placka‘.
Ako pripraviť miešané vajíčka správne
Vajíčko je potrebné rozbiť buď na studenej, alebo na teplej panvici, ale nie na horúcej!
Ak sa dodrží táto jednoduchá podmienka, miešané vajíčka budú dokonalé.
Po prvé, pokrm sa bude opekať rovnomerne. Veľmi ľahko sa tomu zabráni, aby sa vajíčka prilepili.
Po druhé, miešané vajíčka budú vzdušné. Po tretie, pokrm sa nebude lepiť na panvicu.
Takže na prvý pohľad jednoduché raňajky sa ukážu ako krásne a veľmi chutné.
Aha, takže odhalenie tajomstva správneho varenia vajec! No to ma zaujíma. Ale poviem ti, to, že by som vajcia mala rozbiť až na horúcej panvici, ma trochu prekvapuje. Rozumieš, ja som vždy verila, že keď je skôr studená, tak sa mi lepšie rozteká. Ale teraz si ma inšpirovala, skúsime to naopak. Ďakujem za tip!