Cestoviny vždy prídu na pomoc vo chvíli, keď nie je sila, čas alebo chuť uvariť niečo rafinovanejšie a zložitejšie.
Napriek banálnosti tohto výrobku sa vždy dajú pripraviť chutne a kvalitne.
Kuchárka Julia Archipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, informuje o tom, ako urobiť cestoviny chutnejšími.
Aké tajomstvá sa oplatí vziať na vedomie
Výber produktov
Aby ste si boli istí kvalitou prílohy, oplatí sa vyberať cestovinové výrobky aspoň strednej cenovej kategórie.Takýto výrobok sa bude vždy ľahko variť.
Lyžica masla
Nielenže to zabráni zlepeniu cestovín, ale aj spríjemní chuť prílohy.Najlepšie je pridať kvalitný olivový olej, ako to robia talianski kuchári.
Morská soľ
Nemali by ste sa báť cestoviny presoliť: musíte zaviesť približne lyžicu morskej soli.V tomto prípade výrobky získajú chuť.Ak budete so soľou opatrní, príloha bude mdlá.
Morská soľ na varenie a zdravie sa považuje za najlepšiu možnosť.