Niekedy chcete chutnú a kvalitnú prílohu, ktorá sa výborne hodí k mäsu, rybám, zelenine a vnútornostiam.
V tomto prípade každému hneď napadnú varené zemiaky.
Táto príloha je skutočne neuveriteľne chutná.Má však jednu nevýhodu: varenie celých zemiakov trvá dlho.Ak hľuzy rozdelíte na kúsky, môžu sa rozvariť alebo stratiť chuť.
Ako sa ukázalo, existuje spôsob, ako uvariť celé zemiaky len za desať minút, delí sa o tajomstvo nášho časopisu odborníčka na varenie Julia Arkhipova.
V čom spočíva táto nezvyčajná metóda?
Najskôr je potrebné vybrať zemiaky.Najlepšie je vziať stredne veľké hľuzy.Ich veľkosť by mala byť približne rovnaká.
Potom zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Pošleme ich do hrnca.
Potom ich zalejeme vriacou vodou a na varnú dosku položíme oblohu.Počkajte, kým sa opäť začne variť.Vložíme kúsok masla.Nemusí byť veľký.
Po piatich minútach pridajte soľ.
Počkajte ďalších päť minút a skontrolujte zemiaky: mali by byť hotové.Varenie zemiakov vám bude trvať približne desať minút.
Skvelý tip, ale musím povedať, že správne varené zemiaky majú svoje čaro. Možno by bolo zaujímavé skúsiť túto rýchlu metódu aj ako doplnkový spôsob prípravy a porovnať chuť s tradičným spôsobom. Čo si myslíte?