Mnohí ľudia už ocenili pozoruhodné výhody kuskusu: pri všetkej jednoduchosti prípravy sa príloha ukáže ako znamenitá, akoby ju pripravovali najlepší kuchári.
Ak máš nápaditosť, obyčajný kuskus sa môže stať tvojou ‚vizitkou‘.
Odborná kuchárka nášho časopisu Julia Arkhipova radí variť kuskus na grécky spôsob.
Ako prekvapiť svojich blízkych vynikajúcou prílohou?
Zoznam ingrediencií
– Šálka kuskusu a dve šálky vody;
– Lyžica citrónovej šťavy:
– soľ a korenie podľa vlastného výberu;
– 10 cherry paradajok;
– polovica sladkej papriky;
– 100 gramov olív;
– zväzok oregana;
– lyžica nerafinovaného olivového oleja.
Príprava
Príprava prílohy je veľmi jednoduchá.Kuskus nasypte do nádoby a zalejte uvedeným množstvom vriacej vody, pridajte soľ, korenie a citrónovú soľ, premiešajte.
Pridáme nakrájanú papriku a čerešne a olivy.
Primiešaj olivový olej, znova premiešaj a počkaj 15 minút.Pri podávaní vmiešaj nasekané oregano.Ak chcete, môžete pridať aj fetu, aby bol pokrm ešte aromatickejší.