Niektorí ľudia sa domnievajú, že kvalitný kebab sa dá pripraviť len z ‚pravého‘ mäsa.
Ale kurací kebab sa dá vždy pripraviť dokonale.
V tomto prípade môžete s minimálnou námahou a menšími nákladmi prezentovať pokrm vynikajúcej kvality, povedala šéfkuchárka Julia Arkhipova, kulinárska expertka nášho časopisu.
Ako pripraviť chutný kurací kebab?
Zoznam ingrediencií
– Pol kilogramu kuracieho filé;
– Dve stredne veľké sladké papriky;
– soľ a korenie podľa vlastného uváženia;
– dve veľké lyžice vínneho octu;
– dve veľké lyžice kvalitného rastlinného oleja bez zápachu;
– osem koktailových paradajok (alebo cherry paradajok).
Spôsob prípravy
Kuracie filé rozdeľte na kúsky na kebab.Nemali by byť príliš malé ani príliš veľké.Potom zmiešajte vínny ocot so soľou a korením.Mimochodom, podľa potreby môžete pridať aj iné korenie.Vložte rastlinný olej.
Vzniknutou zmesou obalte kuracie kúsky.
Kuracie mäso zostane v tejto marináde 30 až 60 minút.Nakrájajte sladkú papriku.Na každý špíz postupne položte kúsok papriky, paradajku a kuracie mäso.
Potom začnite proces varenia.
Čítala som tento recept skôr a vyskúšala som ho. Môj osobný tip je pridať ešte trochu mletého koriandra do marinády, dáva to kuraciemu mäsu nádhernú chuť. Inak je recept veľmi jednoduchý a chutný.