Hrachová polievka má veľa priaznivcov, len sa zvyčajne nevarí príliš často.
A to všetko preto, že tento proces zaberá hostiteľke veľa času.Situáciu však možno napraviť, ak si necháte poradiť od odborníčky internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárky Júlie Archipovovej – prezradila, ako urýchliť proces varenia jedál z hrachu.
Ako rýchlo uvariť jedlá z hrachu
V skutočnosti v tom nie je žiadne tajomstvo ako také – v skutočnosti budete musieť nahradiť hlavnú zložku – delený hrášok – iným produktom.
V obchode hľadajte hrachové pyré z vločiek na polievku a prílohy – priamo na obale sa píše, že ich netreba variť.
Ak ide o prípravu polievky, pridajte ich podľa návodu dve minúty pred tým, ako sú hotové.
Zeleninu – zemiaky, cibuľu a mrkvu – pošlite najprv do uvareného mäsového alebo kuracieho vývaru, a keď sú zemiaky takmer hotové, pridajte obilniny.
Nechaj hrniec na ohni, aby sa jeho obsah varil ešte asi tri minúty, potom doň vlož bylinky a údenú slaninu a tam je tvoja polievka hotová.
Čo sa týka kaše, je to ešte jednoduchšie – stačí zaliať vareškou, zamiešať a počkať päť minút.Po tomto čase budete mať na stole hotovú hrachovú kašu.