Dokonale uvarená ryža je ryža, ktorá je biela, hustá a drobivá.
Mnohí gurmáni sa sťažujú, že sa im nie vždy podarí pripraviť takýto druh kaše.
Niekedy sa pokrm príliš lepí a je rozvarený.Okrem toho kaša nemusí mať v dôsledku varenia najkrajšiu farbu.
Ako sa vyhnúť takýmto kulinárskym neúspechom? Ako zabezpečiť, aby ryžová kaša vyšla vždy perfektne?
Je potrebné použiť tajnú prísadu, o ktorej povedala odborníčka sieťového vydania ‚Belnovosti‘ v oblasti varenia, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Júlia Archipovová.
Čo pridať pri varení ryže, aby bol pokrm biely a drobivý
Kuchárovi príde na pomoc výrobok, ako je jablčný ocot.
Do vody, v ktorej plánujete variť ryžu, by sa mala pridať jedna čajová lyžička tejto tekutiny.
Vďaka uvedenej zložke získajú krúpy belosť a hustotu.
Ryža sa nebude navzájom lepiť.Kaša bude drobivá.
Okrem toho sa uvarená ryža môže bezpečne použiť ako prísada do šalátu.