Ako uvariť chutné zemiakové lodičky: tajná prísada – vďaka nej je jedlo majstrovským kuchárskym dielom.

Na prípravu kulinárskeho majstrovského diela vôbec nie je potrebné používať drahé suroviny.

Na prípravu neuveriteľne krásneho a veľmi chutného pokrmu môže stačiť súbor štandardných produktov.

Azda jedným z najvýraznejších príkladov takéhoto pokrmu sú zemiakové lodičky.

Takto sa nazývajú polovice zemiakov, ktoré boli zbavené dužiny a naplnené určitou zmesou.

Plnka obsahuje huby.Práve táto prísada je tajomstvom jasnej chuti pokrmu, zdôrazňuje Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti varenia.

Recept na zemiakové lodičky

Vezmite štyri veľké zemiaky, opláchnite ich vodou, ale nezbavujte ich šupky.

Uvarte tieto hľuzy a potom ich nechajte nejaký čas v chladničke.

Kým sa nočky chladia, pripravte si plnku do budúcich ‚lodičiek‘.

Vezmi dve cibule, odstráň z nich šupky, nakrájaj ich na kocky a pošli ich na rozohriatu panvicu.

Keď cibuľa zhnedne, pridaj 300 g nadrobno nakrájaných húb.

Približne po 8 minútach (tekutina by sa mala dovtedy úplne odpariť) nasyp do panvice 50 gramov strúhaného syra.

Okrem toho je vhodné použiť tieto prísady: kyslá smotana (2 lyžice), kuchynská soľ (pol lyžičky), mleté korenie (podľa chuti).

Dôkladne premiešanú zmes treba smažiť ešte 3 minúty.

Vyberte zemiaky z chladničky a rozkrojte ich na polovicu.Z každej polovice čiastočne odstráňte dužinu (pomocou lyžice) a vzniknuté ‚lodičky‘ naplňte pripravenou cibuľovo-hríbovou zmesou.

Každú naplnenú polovicu zemiakov posypeme malým množstvom strúhaného syra.

Poslednou fázou je ohriatie vzniknutých ‚konštrukcií‘ v rúre.Trvanie postupu – 20 minút pri teplote 200 stupňov.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *