Nie každý dokáže správne uvariť draaniki, pretože toto jedlo si vyžaduje špeciálne zručnosti.
Niekedy môžu vyjsť príliš mäkké, rozpadnúť sa alebo sčernieť.
Aby ste sa tomu vyhli, musíte poznať niekoľko tajomstiev, vysvetľuje kuchárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Aké sú to tajomstvá?
Uvarte draniki ihneď
Prípravok jednoducho nevydrží dlhší kontakt so vzduchom: v dôsledku toho namiesto zlatistých palaciniek dostanete tmavé.Preto neotáľajte.
Olej
Ide o veľmi dôležitú zložku, vďaka ktorej je možné dosiahnuť, aby boli draniki chrumkavé.Na tento účel sa musí najprv zaviesť v dostatočnom množstve.
Je tiež dôležité si uvedomiť, že zemiaková hmota sa nezavádza do studeného masla.
Množstvo zemiakov
Čím väčšie zemiaky, tým menej chrumkavé budú placky. Preto nie je potrebné tvoriť príliš veľké placky.
Kyslá smotana
Ak do zloženia zemiakovej hmoty pridáte niekoľko lyžíc kyslomliečneho výrobku, draniki budú zlatisté a chutné.Obsah tuku v kyslej smotane nehrá rozhodujúcu úlohu.