Otázka zmäkčenia mäsa je vždy naliehavá, pretože tvrdý výrobok sa nedá jesť.‘.
Existujú klasické metódy na zmäkčovanie.
Najčastejšie počuť o používaní marinád s kyslými produktmi v zložení.Podobný účinok má aj cibuľa, upozorňuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Niektoré spôsoby však budú účinnejšie a neobvyklejšie.
Ako zjemniť akékoľvek mäso
Venujte pozornosť škrobu
Mnohí ľudia o tomto triku ani nepočuli, hoci škrob možno pokojne označiť za osvedčenú možnosť na túto úlohu.Mimochodom, vďaka tomuto tajomstvu sa mäso nielen roztopí v ústach, ale pri vyprážaní získa aj zlatistú kôrku.
Na tento účel zmiešajte niekoľko lyžíc kukuričného škrobu s vodou a nechajte mäso v tejto zmesi niekoľko hodín.
Solný roztok
Logika tejto metódy je jasná: kyslé zložky zmäkčia vlákna mäsa, vďaka čomu bude mäso jemné a šťavnaté.Predpokladá sa, že sa môže použiť akýkoľvek soľný roztok.
Prax však ukazuje, že najlepšie je použiť tekutinu, ktorá zostala z kyslej kapusty.