Ako urobiť aj tvrdé mäso jemným a šťavnatým: vezmite vodku a soľ

Je takmer nemožné pokaziť drahý kus kvalitného mäsa: s takouto úlohou si poradí aj začínajúci kuchár.

Na druhej strane Mäso, ktoré je strnulé, zvyčajne nestojí ani za to, aby sa z neho robili kotlety.

Skúsený kuchár však vždy dokáže urobiť aj takéto mäso šťavnaté a mäkké, domnieva sa odborníčka nášho časopisu v oblasti varenia kuchárka Julia Arkhipova.

Čo na to potrebujete?

Vezmite si soľ

Skúsení kuchári na tento účel radia vziať morskú verziu produktu hrubého mletia.V tomto prípade sa mäso určite ukáže ako chutné.

Vezmite porciované kúsky a dobre ich potrite soľou.

Výrobok pošleme na hodinu do chladničky.Potom odstránime soľ bez umývania a začneme vyprážať.

Použitie vodky

Tento spôsob sa mnohým môže zdať netradičný, ale pokojne ho môžete vyskúšať: aj to najlacnejšie mäso sa vám roztopí v ústach.

Na kilogram hlavného výrobku si dajte len 50 ml alkoholického nápoja.Mäso zalejeme vodkou a začneme smažiť.

Nemajte obavy: chuť sa nijako nezmení.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *