Ak chcete, aby vašu zemiakovú kašu obdivovali, musíte sa naučiť, ako ju správne uvariť.
Pri tomto prístupe sa pravdepodobnosť neúspechu bude blížiť k nule.
Kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Archipova, informuje o tom, ktoré pravidlá treba dodržiavať.
Aké body treba mať na pamäti?
Uistite sa, že chute sú primerané
Po umytí zemiakov ich musíte poriadne vydrhnúť.Potom by ste mali okamžite začať variť.V opačnom prípade nebude zemiaková kaša najlepšej kvality.
Do akej vody sa zemiaky posielajú
Ani skúsená gazdiná niekedy nedá na túto otázku hneď odpoveď.Aby však kvalita zemiakovej kaše nebola pochybná, voda sa najprv osolí, privedie do varu a až potom sa zemiaky posielajú do hrnca.
Dodatky: V prípade, že sa zemiaky nakladajú do zemiakovej misy, je potrebné, aby sa v nej nachádzali aj zemiaky, ktoré sa nakladajú do zemiakovej misy
Ak ide o maslo, zaveďte ho v momente, keď sú zemiaky už roztlačené.Ak chcete zaviesť mlieko alebo smotanu, zohrejte ich.
V opačnom prípade nebude mať príloha najpríjemnejší farebný odtieň.